Blackjack Strategie

Als je er voor wil zorgen dat je winkansen bij het spelen van online blackjack worden vergroot, of beter gezegd, dat het huisvoordeel wordt verkleind, dan moet je kiezen voor het volgen van een blackjack strategie. Deze te volgen strategie zou je zelf kunnen ontwikkelen, of een oudere, erkende, kunnen zijn die je overneemt. Gelukkig voor jou als speler is het mogelijk om het huisvoordeel met wel 2 procent te verlagen. Alleen door te erkennen wanneer je een kaart moet vragen of wanneer je dat niet moet doen, verhoog je je kansen aanzienlijk.
Ook wanneer te passen is zeer belangrijk.

Wanneer een extra kaart?

blackjack strategieWe hebben daarmee al de belangrijkste blackjack strategie aangehaald. Wanneer een nieuwe kaart trekken en wanneer te passen. Je kunt in dit geval, en dat is een noodzaak, rekening houden met de openliggende kaart van de dealer, en niet alleen met je eigen kaart. Hitting en standing is een keuze die heel belangrijk is in dit spel. Het is niet altijd nodig een extra kaart te kiezen als je een lage kaart hebt, want die van de dealer kan nog lager zijn. Als de open kaart van de dealer van een tot tien is, en jij hebt met twee kaarten 17 tot 21, dat zou je moeten passen, dus standing. Je winkansen zijn dan zeer hoog. Heb je 4 tot 11 in je hand, dan moet je eigenlijk een kaart trekken, wat de open kaart van de dealer ook is, behalve een aas.

Blackjack Strategie: Soft hand

Als je eerste kaart een aas is, dan heb je in blackjack termen een “soft hand”. Omdat een aas 1 en 11 kan vertegenwoordigen, is het risico van een tweede kaart te trekken, veel minder dan wanneer je een sterke hand kaarten zou hebben. Met een aas, en als tweede kaart een 8, 9, of 10 moet je eigenlijk altijd passen, en met een aas, 2, 3, 4, 5, 6, kun je eigenlijk gerust een derde kaart nemen. De aas als eerste kaart moeten we dan ook zien als de beste beginkaart om het spel te winnen, omdat de mogelijkheden hiermee het grootst zijn. Ook de dealer zal dit zien, en meer risico moeten nemen.

splitten, een goede blackjack strategie?

Om je kansen op winnen te verdubbelen is er ook nog de blackjack strategie om te splitten. Stel je krijgt als tweede kaart dezelfde figuur of cijfer als de eerste kaart. Je mag dan die kaart naast de eerste leggen en met twee kansen spelen. dit zou zelfs een derde keer kunnen gebeuren, maar sommige online casino’s hebben een beperking opgelegd aan het aantal splits die gemaakt kunnen worden. Wanneer moet je nu splitten? Als je twee azen krijgt, moet je splitten, wat voor kaart de dealer ook heeft, en dit geldt ook voor twee x 8. Bij twee tienen moet je eigenlijk nooit splitten, onafhankelijk van de kaart van de dealer, en dit geldt ook voor twee x 5. Voor de rest is het sterk afhankelijk van de kaart van de dealer.